Бэлтэх жор, арга:
20 гр нунтаг хушга
1/2 стакан, буцламгай ус
1 ц/х зөгийн бал
Хандлах хугацаа: 30 минут
Энэ хугацаанд тасралтгүй хутгана. Дараа нь шүүгээд зөгийн балаа нэмж хутгана.
Уух журам: Өдөрт нэг удаа десертийн (10 мл) халбагаар ууна. Энэ хэмжээ бага мэт санагдавч эмчилгээнд хангалттай.
Бэлдмэлийг хэрэглэсний үр нөлөө:
Ходоодны шархыг сайн аниулна.
Ходоодонд хортой бичил организм үржих боломжийг хаадаг.
Цусны шүүрлийг зогсооно.
Ходоодны эд эсийн төлжилтийн үйл явц хурдасдаг.
Хушга өөрөө маш илчлэг, биед тустай олон чухал бодис агуулдаг.
Энэ нь ходоодны шархлаатай хүнд маш тустай. Учир нь уул өвчнөөс болж бодис биед муу шингэдэг. Энэ сайжирна гэсэн үг.
Тараг, ургамлын тосоор ходоодны шарх эмчлэх
Тараг 1 аяга, ургамлын тос1 х/х хольж найруулаад өдөр бүр ууж хэвших юм бол ходоодны шарх түргэн анидаг.
Шар шавраар ходоодоо гурав хоногт эмчилсэн туршлага
1991 онд би удаан хугацааны турш сэтгэл хямарч зовсоор байгаад дээд гэдэсний булцуунуудаас цус шүүрдэг шархтай болсон юм. Хэсгийн эмч намайг эмнэлэгт нэг сар хэвт гэв. Эмнэлэгт хэвтэх боломж надад тэр үед байгаагүй.
Тэгтэл оюутан байхдаа атрын барилгын отрядад ажиллаж байснаа саналаа. Тэнд зунжин байшин шавардаж байхдаа төмөр, чулуу зэрэгт гараа урж цус гоожуулах нь бишгүй л нэг байдаг байв. Гараа шавартай усанд угаагаад л хана шавардах ажлаа үргэлжлүүлнэ. Зуны турш манай бригадын хэний ч шарх нь хувилж байгаагүй, шарх ганцхан хоногийн дотор тавладаг байсан.
Тэгээд адилхан л шарх юм чинь гэж бодоод шаврын уусмал ууж үзэхээр шийдлээ. Тэр үед би байшингийн суурийн нүх цоолж байсан юм. Зангидсан гараас арай жижгэвтэр шавар авч 1 литрийн саванд хийж ус хийгээд буцалгав. Хөрснийх нь дараа цайны аяганд хийж хутгаад уув. 10-15 минутын дараа дотор хорсох нь намдаж, юм идмээр санагдлаа.
Би энэ уусмалаа өдөрт 3 удаа, хоол идэхээс өмнө цайны аягаар уугаад 1999 он хүртэл ходоодны шархаа мартчихаад байтал бас л сэтгэл нэг хэсэг хямарсны дараа дээд гэдэсний булцуу хоёр шархтай болсон байв. Энэ удаа 7 хоног шавар уух хэрэгтэй болов.
Ходоодны хүчил ихэдсэнийг өндөгний хальсаар эмчлэх
Хятад жор: Нэг ширхэг өндөгний хальс, ус 140мл
Бэлтгэх арга: Угааж нунтаглана.
Уух журам: Өдөрт 1 удаа буцалсан усаар даруулж ууна.
Курс эмчилгээний хугацаа: 14 хоног.
Алимны цуу хордлогоос амь аварна
Олон арга байдагийн дотор Оросын нэг ийм арга бий.
Алимаа угаагаад муудасан хэсгийг авч хаяна.
Бүдүүн ширхэгтэй үрүүлээр нухсан алимаа шилэн саванд (модон болон ваар сав ч болно) хийж 0.4кг алимны зутанд 0.5л ус гэсэн тооцоогоор буцалсан ус нэмнэ. Дээрээс нь 1 литр тутамд 10 гр зөгийн бал юм уу, элсэн чихэр холиод исэлтийг түргэсгэхийн тулд 10гр исгэгч, 20гр хатсан хар талх хийгээрэй.
Саваа харанхуй, дулаан газар (20-30С-д) таглалгүй 10 хонуулахдаа өдөрт 2 удаа модон халбагаар хутгана.
Дараа нь самбайгаар шүүж, гарган авсан 1 литр тутамд 50-100гр зөгийн бал эсвэл элсэн чихэр нэмж, лонхонд юүлээд амыг нь самбайгаар ороон, харанхуй, дулаан газарт тавина.
Шингэний өнгө тунгалаг болмогц исэлт дууссан гэж ойлгох юм. 40-60 хоногийн дараа цуу бэлэн болно.
Шингэнээ шүүж аваад, битүү бөглөж сэрүүн газар хадгална.
Цэнхэр иод ч бас хордлогоос аварч, гэдэс ходоод эмчилнэ. Хөх иод гэдэг нь иоджуулсан цардуул юм.
Энэ нь гэдэс ходоодны шархлаа, амны хөндийн эвгүй үнэр, хордлого, нүдний салстын үрэвсэл зэрэг олон өвчнийг найдвартай анагаагч, элдэв хоргүй чухал эм билээ.
Санкт-Петербургийн эрдэмтэн В.О.Мохнач цэнхэр иодоор эмчилгээ хийх асуудлыг судалж байгаа эрдэмтэдийн нэг юм.
Туршилт нь 50иад оны үеэс эхэлсэн бөгөөд дайны үед ч бас цэнхэр иодын эмчилгээ хийгдэж байжээ.
Хөх иод нь гэрийн нөхцөлд бэлтгэх боломжтой юм.
Жор:
50мл бүлээн ус
10гр төмсний цардуул
10гр элсэн чихэр
0.4гр нимбэгний хүчил
Цардуул, чихэр, нимбэгний хүчлээ 50мл бүлээн устайгаа найруулж цурдуулын уусмалаа бэлдэнэ. Үүнтэйгээ нэг зэрэг 150мл ус тусад нь буцалгаад бэлдчихсэн байх хэрэгтэй.
Дараа нь цардуулын уусмал дээрээ 150мл усаа хийж хутгаж найруулаад хөрснийх нь дараа иодын 5%-ийн спиртэн уусмалаас (аптек-д зарагддагаас) 1 ц/х нэмж холиод хөргөснөөр хөх эм хэрэглэхэд бэлэн болно.
Жич: гоньд: чинжүүний оронд усан үзмийн 9%-ийн цуу хагас аяга гэсэн нэг хувилбар байдаг.
Хэрэглэх журам: Өдөр бүр хоолны дараа 1 ц/х-аар 4 удаа ууна. Дангаар нь юм уу цай, кофетой хольж уусан ч болно.
www.emneleg.mn