Элэгний өвчинд тарваганы түүхий элэг идэх сайн
2015 оны 12 сар 7 / 15 цаг 48 минут
Эрүүл мэнд
Цагаан ба хөх дэгдийг өдөрт 5 цэнг 2-3 удаа чанаж уувал элэгний шар биеийн халуун арилна.
- Элэг устахад аньсны навч, боролзгоны шар цэцэг хоёрыг хамт чанаж уухад сайн.
- Элэгний өвчинд хадны давирхайн шөл уух.
- Барагшин нь элэгний архаг өвчнийг анагаана.
- Элэгний аливаа өвчинд нохойн хушууг нархийн талхлаж хонины элэгний хальс шөрмөсийг авч хувь тэмцүү найруулан нухаж өдөрт хоолны халбагаар 3 удаа ууна.
- Элэгний аливаа өвчинд хонины сүүний ээзгий идэх, ээзгийний ханд уух, ээзгийнхий шар сүүг өтгөнөөр байнга уухад эм бөгөөд эмийн дээд болно.
- Элэг хатуурхад чийгний улаан хорхойг буцалгаж уух, хүний бөөс 7 ширхэгийг усаар даруулж амьдаар нь уухад тэр зүр /бөөс/ өтгөнөөр нь улаан ба ногоон өнгөтэй болж гарах нь сайн.
- Элэгний өвчинд цагаан ямааны тараг, сүү, хүний хөхний сүү уух маш сайн.
- Элэгний усан хаванд /хэвлийд ус хурах/ нохойн халуун цус уухад шээс болон туугдан гарна. Тэр туугдан гарсан шээсийг дахин уувал сайн.
- Элэгний архаг өвчтэй хүн хагас аяга байцааны шүүсийг бага зэрэг улаан лоолтой хольж хоолныхоо дараа ууж сурвал их сайн. Гайхамшигт 500 эмчилгээ номноос…..