Сүмстэй шарсан загасны мах

zagas aaa   Орц:

– 4 ш загасны цул мах
– 3 х/х ургамлын тос
– 4 х/х гич
– 4 х/х талхны үйрмэг
– давс болон чинжүү
tartare сүмс бэлтгэх: (майонез, чанасан өндөгний шар, оливийн тос, каперс, перец, сонгино зэргээр хийсэн сүмс)
– 250 мл майонез
– 2 х/х хэрчсэн корнишон (дарж исгэсэн жижиг өргөст хэмх)
– 1/2 сонгино, маш жижиг хэрчсэн
– 1 х/х каперс (каперс бутны цэцгийн цоморлиг, ихэнхдээ цуунд нөөшилсөн байдаг бөгөөд хурц эсгэлүүн амттай амт оруулагч)
– 2 х/х маш жижиг хэрчсэн үнэрт яншуй
– бага зэрэг лимоны шүүс

Хийх арга:

  1. Бүх орцуудаа (майонез, корнишон, каперс, хэрчсэн яншуй, хэрчсэн сонгино, лимоны шүүс болон гич) шилэн саванд хийнэ.
  2. Дээрх орцуудаа хоорондоо сайтар холилдтол нь зөөлөн хутгана.Ингээд tartare сүмс бэлэн боллоо.
  3. Ургамлын тосоо хайруулын тавгандаа хийн халаана. Шарагч зуухаа 180 С-д халаана.
  4. Хайруулын тавганд тосоо халааж байх хооронд, загасны махаа 2 талыг нь бүхэлд нь давс болон чинжүүгээр сайтар түрхэж өгнө.
  5. Хутгуур эсвэл халбага ашиглан махны нэг талыг нь гичээр бүрнэ.
  6. Загасны махны гичтэй талыг нь талхны үйрмэгээр бүрнэ.
  7. Загасны махны гич, талхны үйрмэг түрхээгүй талыг нь халсан тосондоо 2 минут орчим шарна. 4 ширхэг загасны цул махаа бүгдийг нь яг ингэж хийж шарна.
  8. Бэлдсэн 4 ширхэг загасны махаа шарагч зуухандаа хийн 3-5 минут эсвэл талхны үйрмэг нь бор өнгөтэй болтол нь шарна. Шарагчаа унтраан загасны махаа гарган таваглана.
    Загасны махаа бэлтгэсэн сүмстэй, ногооны салаттай хамт зооглоно.

                                                 www.hool.mn

Санал болгох мэдээ

Д.Амарбаясгалан: “Ачит Ихт” компанийн 34 хувийг Эрдэнэт үйлдвэрт эзэмшүүлэх шийдвэр гаргалаа

Засгийн газрын ээлжит хуралдаан өнөөдөр /2024.04.24/ боллоо. Хуралдаанаас гаргасан шийдвэрийн талаар ЗГХЭГ-ын дарга Д.Амарбаясгалан мэдээлэл …