Азербайжаны үндэсний амттан халва МЭӨ 7-р зуунд бий болсон

Баклава, эсвэл халва нь Азербайжан улсын үндэсний амттан юм. Эрдэмтэд олон жилийн түүхтэй уг амттанг судлаад МЭӨ долдугаар зууны эртний Месопотамд хүмүүс иддэг байсныг олж мэджээ. Азербайжаны бүс нутгаас хамаарч хүмүүс нь өөр өөр орцтойгоор халваг хийдэг. Үүнд ойн самар ордог. Мөн ганга, гүргэм цэцгийн ханд болон бусад амтлагчаар амталдаг байна. Гэвч орцонд нь ордог бүх материалыг тэд үеэс үед нууцалж ирсэн учраас одоогоор эдгээрээс өөр юу ордог талаар тайлбарлах боломжгүй. Ингээд нэг диаметртэй халваг хэрхэн хийж байгаа талаар сонирхъё.

 


Санал болгох мэдээ

Шуудангийн зардлаа төлөөд номоо захиалан унших боломжийг “Залуусын номын сан” олгож байна

Монголын Залуучуудын Холбооны салбар холбоо болох ХБНГУ-ын залуучуудын холбооноос санаачлан “Залуусын номын сан”-г бий болгосон …