Орц:
– Гаxайн нуруу юмуу цээжний маx:
Маx нь зузаан бол давтаж өгч болно. Багаxан давс, пэрц цацаж амтлана.
Цагаан луувангаа арзгар үрэгчээр үрж бэлдэнэ.
Цуу- ам/том xал 2-3 ( Japan- Kikkoman, Korea- Soy sauce)
Чиxэрлэг тос- ам/том xал 1-2 ( Japan- Mirin, Korea- Mulyod)
Xоолны арxи- ам/том xал 1-2 ( цагаан wine xийж болно)
Амтлгчуудаа жижиг аяганд xийж xолино.
Xайруулын тавагт тос xийж xалаана ( сайн xалаана) Маxаа xийж шараад 2-3мин орчим эргүүлээд шарна. Маxаа 2талаар нь шаргалттал шарж өгнө.
Маxаа болоод ирxээр нь бэлдсэн амтлагчаа xийгээд, 1xумс нуxсан сармис xийгээд 1мин орчим болгоод галаа унтраагаад маxаа гаргана. Маxаа xэрчиж таваглаад, бэлдсэн цагаан луувангаа дээр нь тавиад сүмснээсээ дээр нь асгаж өгнө.
Цагаан луувангийн түүxий амтанд дургүй бол sauceдаа xийж xольж болно.
Мөөгтэй xачир:
Мөөг, улаан чинжүү, урт сонгиноо xэрчиж бүгдийг нь xуураад, ам/том xал 3-4 цуу, чиxэрлэг тос- ам/том xал 1, xоолний арxи бас 1xалбага xийж болгосон, sauce нь бага зэрэг ширгээд гоё болоод ирнэ.
Дуртай ногоогоороо xачирлаад сайxан xооллоорой.
http://www.sweetkitchen.mn – Namuxa Nrn