- Тахианы цээж мах – 200гр
- Гурил – 30гр
- Өндөг – 1ш
- Сухарь – 100гр
- Тахиа амтлагч – 5гр
- Давс – 3гр
- Сармис – 3гр
- Ургамлын тос – 100гр
- Улаан лооль – 100гр
- Юуцайн үндэс – 50гр
- Зөгийн балтай утааны сүмс – 30гр
Хийх арга
- Тахианы махаа ижил хэмжээтэй хавтгай хэрчээд тахиа амтлагч, давс, жижиглэсэн сармисаар амтлана.
- Амталсан махаа 1-рт гурил, 2-рт нь өндөг,3-рт нь сухар гэсэн дарааллаар жигд өнхрүүлж шарахад бэлэн болгоно.
- Шарах хайруулын тавгандаа тосоо хийж халаагаад махаа зөөлөн галаар шарна.
- Буцалж буй усанд бага зэрэг давс хийгээд юуцайн үндсийг 3 минут орчим байлгаад уснаас авна.
- Улаан лоолийг угааж нимгэн цагираг зүснэ.
- Тавагны гол хэсэгт шарсан махаа тавин улаан лоолийг тойруулан тавьж сүмсээр хэсэг хэсэг газар нь чимэг хийгээд юуцайн үндэсний хамт олгоно.