Гурвалжин будааг хэрхэн зөв боловсруулж чанах вэ?

281_1431409013Гурвалжин будаа нь бусад будааг бодоход тэжээллэг атлаа хүний эрүүл мэндэд олон талын ач тустай байгалийн органик хүнс юм. Тиймээс өдөр тутмын хоол унд болон хүүхдийнхээ хоолонд гурвалжин будааг хэрэглэж заншаарай. Харин хэрхэн зөв боловсруулж идэх жорыг хүргэж байна. Гурвалжин будаа нь хоол боловсруулах бүхий л тогтолцоог сайжруулж, илүүдэл өөх тос, биед хуримтлагдсан хор, илүүдлийг гадагшлуулж турааж, эрүүлжүүлэх шидтэй.

281_1431408979

Гурвалжин будаа нь тэр чигтээ эрдэс бодис гэж хэлж болно. Өвчтэй болон дэглэм барьж байгаа хүмүүс гурвалжин будааг доорх аргаар боловсруулж бусад хоолтой хачирлан болон дангаар нь ч идэж болно.

281_1431408988

Гурвалжин будааны эрдсийг алдагдуулахгүйгээр амттай чанаж агшаахад танд цэвэр ус, давс, масло хэрэгтэй.

281_1431408994

Эхлээд хүйтэн усанд будааг угааж сайтар шүүж аваарай.

281_1431409000

Дараа нь төмөр саванд угаасан будаа, 1 3/4 цайны аяга ус, масло, давсыг хийж зөөлөн хутгаад дунд зэргийн гал дээр буцлаад эхэлмэгц таглаж тавиад зөөлөн гал дээр тааруулж 18-20 минут агшаана. Масло нь будааны зөөлөн, амттай чанарыг хадгалдаг. Ургамлын тос хийх хэрэггүй.

281_1431409013

Үүний дараа тагыг авч галыг унтраагаад 1 хоолны халбага масло хийж хутгаад л хоолтой хачирлан идэхэд бэлэн боллоо.

Эх  сурвалж: www.1000jor.mn

Санал болгох мэдээ

ДЭМБ-аас зөвлөж буй дархлаа дэмжих хүнснүүд

Цар тахлын үед сэтгэл тайван байх, унтаж амрах, шим тэжээлтэй хүнс хэрэглэснээр дархлаа дэмжигдэж, халдварын …