Амралтын амттай зоог: Жэюгбугим хийх арга

6jt51heobhrt0tj5tgf6ubop4bЖорыг бэлтгэсэн Маагий

Орц: Гучужан, гучугару , ганжан, сахар , чамкрим ,  сармис,гахайн мах, лууван, ногоон сонгино, цагаан сонгино

Алхам 1

Өөрсдийн идэх порцоороо гахайн мах бэлдэнэ.

Алхам 2

Лууван, цагаан ногоон сонгино хэрчиж бэлдэнэ.

Алхам 3

Хамгийн гол нь амтлагч: Гучужан 2 халбага, гучугару 1 халбага, ганжан 4 халбага, сахар 2 халбага, чамкрим бага зэрэг, нухсан сармис 1 халбага эдгээрийг том саванд хийж найруулна.

Алхам 4

Амтлагч хийсэн саван дээрээ гахайн махаа хийж хооронд нь сайн холино.

Алхам 5

Хайруулын таваг дээрээ хайрна.

Алхам 6

Жаахан ус хийж шөлөрхөг болгоно

Алхам 7

Жаахан буцлаад ирхээр нь лууван сонгиноо хийнэ

Алхам 8

Таг тавиад лууван махаа бүрэн болгоно.

Алхам 9

Таваглаад бага зэрэг гүнжидийн үр байвал цацаад өгвөл гоё харагдана. Сайхан хооллоорой.

эх сурвалж: www.everyday.mn

Санал болгох мэдээ

ДЭМБ-аас зөвлөж буй дархлаа дэмжих хүнснүүд

Цар тахлын үед сэтгэл тайван байх, унтаж амрах, шим тэжээлтэй хүнс хэрэглэснээр дархлаа дэмжигдэж, халдварын …