Алхам 1
Өөрсдийн идэх порцоороо гахайн мах бэлдэнэ.
Алхам 2
Лууван, цагаан ногоон сонгино хэрчиж бэлдэнэ.
Алхам 3
Хамгийн гол нь амтлагч: Гучужан 2 халбага, гучугару 1 халбага, ганжан 4 халбага, сахар 2 халбага, чамкрим бага зэрэг, нухсан сармис 1 халбага эдгээрийг том саванд хийж найруулна.
Алхам 4
Амтлагч хийсэн саван дээрээ гахайн махаа хийж хооронд нь сайн холино.
Алхам 5
Хайруулын таваг дээрээ хайрна.
Алхам 6
Жаахан ус хийж шөлөрхөг болгоно
Алхам 7
Жаахан буцлаад ирхээр нь лууван сонгиноо хийнэ
Алхам 8
Таг тавиад лууван махаа бүрэн болгоно.
Алхам 9
Таваглаад бага зэрэг гүнжидийн үр байвал цацаад өгвөл гоё харагдана. Сайхан хооллоорой.