Ус буцалгагчинд 3-с дээш цаг болсон усыг асгаж бай.. гэсэн яриаг бид сонссон.
Харин яагаад асгах вэ?
Учир нь буцалсан усны найрлага өөрчлөгддөг.
Эхний удаа буцалгахад: Дэгдэмхий хийнүүд нь уур болон хийсэн хатуулаг нь багасах сайн талтай.
Хоёр дахь удаа буцалгахад: Усан дахь ашигт бодисууд өөрчлөгдөн нитрат, кальцийн давс, фтор зэрэг хорт нэгдэл бий болдог. Ийм ус нь бөөр, цөсөнд чулуу үүсгэх аюултай мөн хавдар үүсгэх эрсдэлтэй.
Гурав дахь удаа буцалгахад: Усан дахь фтор урвалд орж фторид буюу органик бус нэгдэл болдог. Фторид нь хүүхдийн мэдрэлийн системд сөргөөр нөлөөлж, оюун ухааны хомсдолд хүргэх аюултайг Харвадрын их сургуулийн эрдэмтэд нотолжээ.