Зөв хооллолт гэхээр л бидний толгойд шууд л түмэн бодол эргэлдэж, олон заавар зөвөлгөөн дунд эргэлддэж, дасгал хөлдөлгөөнүүдийг даган хийж хэрэгжүүлэхийг хичээдэг. Гэвч үнэндээ түүнийгээ ягштал сайхан биелүүлэх боломж болон цаг зав гардаггүй.
Өглөө бослоо. Сайхан хүйтэн ус ууна. Багахаан зэргийн сунгалтууд хийхэд л тэр өглөө гэрэлтээл ирнэ шүү дээ. Хаврын улиралд бид хоол сайн идсэн ч ихэд ядардаг. Магадгүй маш их хэмжээний калори агуулсан хоол идчихдэг байх жишээ нь үхэр, хонины мах. Мах нь өндөр илчлэг агуулдаг, бид ч идэх ёстой зүйлийнхээ ихэнхийг оройн цагаар иддэг тул тархи болон булчин өдрийн турш биеийн хүчний болон оюуны хөдөлмөрт шаардагддаг эрч хүчээ авч чаддаггүй. Тэгвэл таньд дуулгах сайхан мэдээ байна.
Монголчууд бидний өдөр тутмын хэрэглээ болсон уламжлалт зоог буузыг тахианы цээж мах, броккли, бусад нарын ногоогоор баяжуулан бүхэл үрийн гурилаар хийсэн өндөр ислэгт Кальцима буузыг таньд зориулж байна.
Хаврын хахир цагт шим тэжээл сайтай, өндөр ислэгтэй хүнс нь жингээ барих мөн ядралгүйгээр жингээ хасахыг хүсэж буй таньд хамгийн сайхан боломж байх болно. Өндөр ислэгт Кальцима буузаа идээд эрч хүч, энергээр дүүрэн байгаарай.
Эрүүл, зөв хооллох энгийн зөвлөмжүүд:
Усны хэрэглээг нэмэх
Өглөө, өдөр, оройн хоолоо тогтмол идэх
Эрүүл хүнсний талаар мэдлэгтэй байх
Олон төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүн, түүний дотор ургамлын гаралтай бүтээгдхүүнийг давамгайлан хэрэглэх
Хэрэглэж байгаа хоол хүнсний ихэнх хэсэг нь цардууллаг байхаас гадна эслэг агуулсан байх
Төрөл бүрийн жимс, жимсгэнэ, хүнсний ногоог зөв сонгож хэрэглэх
Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, загас, тахианы мах түлхүү хэрэглэх
Ногоон навчит ургамал кальц ихээр агуулдаг тул түлхүү хэрэглэх
Өөх тос, сахар, давсны хэрэглээг багасгах