Гол орц:
Цедрен 35 гр,
Дүүпүү 150 гр
Амтлагч:
“Хэрээн нүд” 80 гр, шөл 350 мл, цөцгийн тос 100 гр, давс
Хийх арга:
1. Цедренаа цэвэрлэж угаагаад усанд буцалгасны дараа нарийн хэрчээд хэрэглэхэд бэлэн болгоно. Дүүпүүг жижиг дөрвөлжлөн хэрчиж усанд болгоод хэрэглэхээр бэлтгэнэ.
2. “Хэрээн нүд”-ээ няцалж дээр нь шөл хийж буцалгаад, давс, цөцгийн тосоо хийсний дараа, аягалж хэрэглэхэд бэлтгэнэ.
3. Цедрен болон дүүпүүг тус тус давс, ургамалын тосоор амтлаад боловсруулж, бэлэн болсон цедренээ хэрээн нүдний шөлөнд хийгээд цедрентэй дүпүүтэй шөл бэлэн болно.