Хятад хоол хийх арга \2\

Сам хорхойтой буурцгийн хуурга хийх арга

images (1)

Гол орц:

Буурцаг 60 гр

Сараана 20 гр

Жижиг сам хорхой хэдэн ширхэг
Амтлагч:
Ургамалын тос 25 мл, зөгийн бал 50 мл, шинэ жүржийн хальс 1 ширхэг, бага хэмжээний давс болон америо жяню
хийх арга:
1. Буурцаг болон сарааныг усанд буцалгаж зөөлрүүлээд уснаас шүүж хэрэглэхэд бэлэн болгоно.
2.Сам хорхойг усанд буцалгаж болгоод шүүж тосод буцалгана.
3.Сам хорхойн дээрээ буурцаг, сараана хоёроо хийгээд дээрээс нь давс, жянюаа хийж амтлаад хэсэг хуурч тогооноос гаргана.
4.Тавагласан хуурган дээрээ зөгийн балбнд дэвтээсэн жүржийн хальсаар чимэглээд “Сам хорхойтой буурцгийн хуурга” бэлэн болно.

Ugluu-logo17

Санал болгох мэдээ

ДЭМБ-аас зөвлөж буй дархлаа дэмжих хүнснүүд

Цар тахлын үед сэтгэл тайван байх, унтаж амрах, шим тэжээлтэй хүнс хэрэглэснээр дархлаа дэмжигдэж, халдварын …