- – 250 гр үхрийн мах /хоёр хэсэг давтсан мах/
- – цайны халбага нунтаг чинжүү
- – хагас аяга цөцгий
- – гич
- – хоолны халбага дарс
- – нэг хоолны халбага ногоон сонгино
- – давс.
Хийх арга: Үхрийн махаа давс болон нунтаг чинжүүгээр амталж өгнө. Хайруулын тавгаа халааж, амталсан махаа 13-15 минут орчим шарна. Жижиг саванд цөцгий, гич болон дарс зэргийг холино.
Халсан хайруулын тавгандаа хийн 1-2 минут бор өнгөтэй болтол нь зөөлхөн хутгана. Давсаар амталж өгөн сүмсээ бэлэн болгоно. Амталж шарсан махан дээрээ бэлтгэсэн сүмсээ түрхэж, хэрчсэн ногоон сонгиноор хачир болгон цацаж өгнө.