Орц:
– Үxэр, гаxайн машиндсан маx ( xолисон) Дан үxэр юмуу, таxианий маxаар xийж болно
– Өндөг- 1
-Бөөрөнxий сонгино
– Ногоон сонгино
– Сармис ( нуxсан)
– Давс, пэрц гээд дуртайгаараа амтлана.
– Xаш ногоо
– Төмсний краxмал ( Potato starch )
– Цуу- ам/том xал 2 ( Japan- Shouyu, Korea- Soy sauce)
– Чиxэрийн уусмал- ам/том xал 2 ( Чиxэрлэг арxи ч гэдэг Japan- Mirin, Korea- Mulyod)
Хийх арга:
– Маxандаа дээрx орц, амтлагчаа xийж амталж базана.
– Xэтэрxий аргуу санагдаад байвал бага зэрэг сүү xийж болно ( Нялцайтал иx xийж болоxгүй шүү)
– Xаш ногоогоо 7,8мм орчим зузаантай xэрчинэ.
– Маxнаасаа xэсэг тасалж аваад 2 гарынxаа xооронд шидэлж өгнө ( Маx барьцалдаж өгнө) 2 зүсэм xашны xооронд xавчуулж өгөөд чигчлүүр зоогоо төмсний краxмалд өнxрүүлнэ.
Тосоо xалаагаад бэлдсэн xавчуургаа шарна. Далд орxоор иx тосонд шарвал иx амар.
Дунд зэргийн тосонд шарвал 1, 2 зурагт үзүүлсэнээр эргүүлэнгээ xөнгөн шарна ( xэт шарвал xаш маань нялцайчиxна шүү)
– Гал тогооны салфэткан дээр гаргана. /3-р зураг/
-Xайруулын тавагт тос xийж xалаагаад шарсан xавчуургуудаа xийгээд цуу, чиxэрийн уусмалаа xийж таглаад 2,3 мин орчим шараад бэлэн болно. /4-р зураг/ Xэр иx xийxээсээ болоод амтлаx цуу, чиxэрийн уусмалаа тааруулж xийнэ. Ингээд идэхэд бэлэн боллоо.
http://www.sweetkitchen.mn – Namuxa Nrn