Нэг хүний порц
- Цагаан загасны цул мах – 200 гр
- Чинжүү – 100 гр
- Улаан лооль – 50 гр
- Нимбэгний шүүс – 1 х/б
- Давс – 2 гр
- Хар перец – 2 гр
- Сонгино – 30 гр
- Олив тос – 1 х/б
- Үйрүүлсэн бяслаг – 30 гр х/б- хоолны халбага
Хийх арга:
- Загасны цул махаа угааж сэврээгээд нимбэгний шүүс шүршиж, давс, перецээр амт оруулж хэсэг байлгана.
- Сонгиныг цэвэрлээд хярж хэрчинэ.
- Шарх шүүгээгээ 200 градус хүртэл халаана.
- Хайруулын тавганд оливын тосоо хийж халаагаад амталсан загасаа 2 талаас нь жигд шараад шарх шүүгээнд хийж шарна.
- Загасаа шарагдаж болж байх хооронд сонгино, чинжүүгээ шараад кетчупээр амтална.
- Загасаа гаргаад хачирын хамт таваглаад будаа дагалдуулан өгнө. Дээрээс нь зорж, үрсэн бяслагаа жигд тарааж цацна.
- Бэлэн болсон загасны мах, ногооны хачираа будааны хамт таваглана.