Орц:
– Тахианы цээж мах -300 гр
– Сухар -200 гр
– Төмсний гурил -100 гр
– Өндөг -2 ш
– Курицы амтлагч -3 гр
– Ургамлын тос -500 гр
Хийх арга:
Тахианы цээж махыг нимгэн хавтгай зүсэж дэлгээд зузаан хэсгийг нь давтаж нимгэлнэ.
Өндөгөө задалж сайтар хутган курицы, гурил нэмж льезонд бэлдэнэ.
Тахианы давтаж бэлдсэн махыг төмсний гурилаар хоёр талыг нь бүрээд льезонд дүрж сухарт өнхрүүлнэ. Хайруулын тавганд их тос хийж 180 хэм хүртэл халаагаад бэлдсэн тахианы цээж махыг шарж болгоно.
Хавчуурганд нь та хүссэн ногоо, шанзаа хийгээд өөрийн хүссэн хэлбэрт тохируулан хэрчилт хийж болно.
Жорыг: Өглөө.мн сайтын хоолны жор буланг хөтлөгч – https://www.facebook.com/suvderdene.tsevegdorj