Орц:
Үхэр /Хонь/-ны мах – 300гр
Мозарелла бяслаг – 50 гр
Хар перец -20гр
Крахмал – 30гр
Сармис – 2 хумс
Сонгино – 50гр
Үхрийн шөл – 2ш
Томат
Хийх арга:
Машиндсан махандаа давс, перец, сонгино, сармис, крахмал зэргийг хийгээд сайтар хутгана.
Амталсан махнаасаа бага зэрэг таслаж аваад голд нь сыр-ээ хийж бөөрөнхийлнө.
Бүх махаа бөөрөнхийлж бэлэн болгоод хайруулын тавганд бага зэргийн ургамалын тос хийж хоёр талаар нь эргүүлж шарна.
2-3 минут шарсны дараа дээрээс нь 2 аяга ус хийгээд мөн үхрийн шөл / амтлагч/, томат, булдог соус хийж 15- 20 минут буцалгана. Зразаа гаргахын өмнө крахмалаа бага зэрэг хүйтэн усанд хийж хутгаад буцлаж буй шөлөн дээрээ хийж өтгөрүүлж өгнө. Таваглахдаа өөрийн хүссэн хачир салатыг бэлдэж хамтад нь зооглоход тохиромжтой.
Taste it. Энийг хар даа! https://www.facebook.com/groups/429258463852454/ группын гишүүн Ayanga Uyanga