Өглөөний цайны ач тус

index2Өглөө уусан цайны ач тус нэн их. Цай нь амны хөндийг цэвэрлэн хоол идэх дур  хүслийг сайжруулж, амны эвгүй үнэрийг арилгана. Өглөөний цай нь төв мэдрэлийн системийг цочроож , тархи толгой сэргэг, сэтгэл санааг урамтай болгосноор ажиллах чадварыг дээшлүүлэх  ба мөн ходоод гэдсийг угааж бодисын солилцоог идэвхжүүлсэнээр цусны даралт, бөөрний архаг үрэвсэл зэрэг олон төрлийн өвчнийг анагаахад зохих үүрэгтэй байдаг байна. Хэрэв та ажилдаа өлөн элгээрээ явдаг бол цөс чулуужих өвчинд амархан өртөж болзошгүй юм. Учир нь олон удаа хоосон явсанаар цөсний шингэн өтгөрч,хүчил нь багасаж чулуужилт эхэлдэг. Зарим бүсгүйчүүд өглөөний цай уухад жин нэмэгдэх магадлалтай гэж ташаа боддог. Эрдэмтдийн судалсанаар таргалалтын 75% нь үдээс хойш их хоол идсэнээс болдог  аж. Иймд бүсгүй та өглөө юу ч иддэг байж болох бөгөөд хамгийн гол нь тайван сууж байгаад санаа зовох зүйлгүй хангалттай идэх хэрэгтэй. Өглөө тогтмол өглөөний унд уудаг хүмүүсийн биеийн жин хэвийн хэмжээнд байж, бие мах бодийн үзүүлэлт ч сайн байсан байна.

Эртний хятдын эмнэлгийн сударт өгүүлсэнээр:

Өглөөний хоол эрт тусмаа сайн, үдийн хоол их тусмаа сайн, үдшийн хоол бага тусмаа сайн гэсэн үг байдаг.

Санал болгох мэдээ

ДЭМБ-аас зөвлөж буй дархлаа дэмжих хүнснүүд

Цар тахлын үед сэтгэл тайван байх, унтаж амрах, шим тэжээлтэй хүнс хэрэглэснээр дархлаа дэмжигдэж, халдварын …