– Амьтны болон ургамлын гаралтай тосны илчлэгийн хэрэглээг хоногт 30-аас ихгүй болгох
– Жимс ногоо үр тарианы хэрэглээг нэмэгдүүлэх, шар өнгийн ногоо идэх
– I,II зэргийн гурил, гурвалжин будаа, хивэг, тарианы үр хэрэглэх
– Шош вандуй идэх
– Ургамлын тос
– Загасны мах
– Давсалсан, даршилсан, утсан бүтээгдэхүүнийг эрс багасгах
– Согтууруулах ундааг зохистой хэрэглэх
Эдгээр бүтээгдэхүүнийг та бүхэн хүнсний захаас авч болох бүрэн боломжтой. Цаашид хүмүүс зөв хооллох хэрэгцээ шаардлага өсөх тусам хүн ам өөрийн орны жимс ногоогоор хангах боломж бүрдэх билээ. Хувь хүмүүс ч жимс ногоо их тарих нь бусдын эрүүл мэндийн төлөө хийж байгаа буянтай үйлс болно.