Таргалалт нь өнөөдөр дэлхий дахины чимээгүй тахал болж байна. Тарган хүн тал бүрийн өвчтэй ч гэдэг. Таргалаахаас сэргийлэхийн тулд дараах хоол хүнсний хэрэглээг анхаарна уу…
Та бидний өдөр тутам хоол хүнсэндээ хэрэглэдэг энгийн зүйлс ихээр таргалуулах нөлөөтэй байдгийг хүмүүс төдийлөн анзаардаггүй. Аливаа хоол хүнсийг их идсэнээс зөвхөн таргалдаг гэж ойлгож болохгүй. Та өөрийн бие организм шаардлагатай хэмжээний хоол хүнсийг иддэг хэрнээ таргалах тохиолдол байдаг. Энэ нь мэдээж таны байнгын өдөр тутмын хоолны сонголтонд таргалуулах хүнс орсон байна гэсэн үг. Тэгвэл ямар ямар хоол хүнс таргалахад илүү их нөлөөлдгийг мэдээд аваарай.
1. Элсэн чихэр – Та элсэн чихрийг өдөрт хэр их хэрэглэдэг вэ? Цайнд элсэн чихэр хутгаж уух, чихэртэй тараг идэх, чихэрлэг нарийн боов, чихэртэй талх идэх, халаасандаа байнга чихэр авч явдаг юм биш биз. Чихэр нь цусан дахь сахарын хэмжээг нэмэгдүүлснээр бодисын солилцоо, зурх судасны үйл ажиллагаа удааширч таргалах, өөхлөх улмаар чихрийн шижин гэх мэт олон талын өвчин үүсгэх эх үүсвэр болдог.
2. Сүүтэй кофе буюу кофений хуурай сүү – Хэрвээ та тогтмол найруулж уусгадаг хуурай сүүтэй кофе уудаг бол амархан жин нэмэхээс гадна зүрхний үйл ажиллагаанд муу. Хуурай сүүг химийн аргаар гаргаж авдаг тул хүний бие организмыг богино хугацаанд эрчимтэй таргалуулах сөрөг нөлөөтэй. Үүний оронд сүүгүй бага зэрэг чихэртэй /чихэргүй бол бүр сайн/ хар кофэ ууж занших нь эрүүл мэндэд хамаагүй дээр.
Энд дарж уншина уу