Үхрийн махан калбижим хийх арга

Орц: Үхрийн хавирга, лууван, төмс ,манжин, чавга,
Амлагч хийх орц: Сое соус буюу канжан солонгос цуу, элсэн чихэр, лийрийн шүүс, чамкрим буюу гүнжидийн тос, сармис , гучугару.

10986683_1570648073200572_8434074830822856170_n

Хавиргатай махаа 1 цаг гаран зөөлөн гал дээр буцалгана. Удаан байх тусмаа зөөлөн болно.

10527549_1570648096533903_4212383635109834949_n
Удаан буцалгаад ирхээр хөөсрөөд ирнэ. Илүү дутуу хөөс махны нэгтгэлийг нь халбагаар аваарай. Шөлөндөө хар перц лаврын навч хийж амталж болно. Битүү чанагчаар чанасан ч болно.

11224209_1570648069867239_1427724713528969722_n
Махтайгаа хамт хачирлах лууван, төмс, манжин, чавга гээд өөрсдийн дуртай ногоогоо цэвэрлэж бэлдэнэ.

Амлагч бэлдэх арга: Сое соус буюу канжан солонгос цуу 5 халбага, элсэн чихэр 3 халбага, лийрийн шүүс тал халбага, чамкрим буюу гүнжидийн тос 1 халбага, нухсан сармис 2 халбага, гучугару 1 халбага нэг саванд хийж найруулна.

11052034_1570648093200570_2379963852484092258_n
За тэгээд махаа хангалттай зөөлөрсөн гэж үзвэл махан дээрээ төмс ногоогоо хийгээд дээрээс нь үхрийн хавиргатай мах амталдаг бэлэн амтлагч юм уу эсвэл өөрийн хийсэн амлагчаа хийнэ. Битүү чанагчаар чанасан бол тусад нь өөр саванд хийгээд чанасан шөлнөөсөө нэг аяга хэртэйг аваад махтайгаа хамт хийгээрэй. Учир нь төмс ногоогоо энэ шөлөөрөө болгох юм.

11167814_1570648089867237_6551699365509637785_n
Ер нь бол хамгийн эхэнд махаа буцалгаж байхдаа шөлийг нь бага багаар халбагаар хасаж байвал сайн шүү. Их шөлтэй бол амт муутай байдаг. За хийж үзээд амтархан идээрэй.

Санал болгох мэдээ

ДЭМБ-аас зөвлөж буй дархлаа дэмжих хүнснүүд

Цар тахлын үед сэтгэл тайван байх, унтаж амрах, шим тэжээлтэй хүнс хэрэглэснээр дархлаа дэмжигдэж, халдварын …