Амралтын зоог: Чэюгбугым хийх арга

4ro71buao1gl9714irmmu89dabЭнэ удаа чэюгбугым хийх өөр нэгэн арга орууллаа. Зочин та ингэж хийдэггүй юм гэж уурлалгүй, ерөнхий аргачлалыг нь сурч аваад бас өөрт байгаа материалаа ашиглаад хийж үзээрэй.

Жорыг гаргасан Ч.Баярмаа

Алхам 1

Гахайн махаа аваад том том хэрчинэ.

7i3lpg8on1id4gt1k01si8uf1mАлхам 2

Хэрчсэн гахайн махаа буцалж буй усанд хийгээд болтол нь чанана.

7hac03hea0gj0podfvk1ioagvqАлхам 3

Мах хийсэн усаа нилээн сайн буцалж байхад нь том том хэрчсэн сонгино хийнэ.

68rln5n1hintdqni0m6bgubjhkАлхам 4

Дээрээс нь тэнжан бага зэргийг хийнэ. Монголд байхгүй бол хийхгүй байсан ч болно. Гэхдээ ямар ч маханд тэнжан бага зэрэг хийвэл зөөлөн аятайхан амттай болдог.

2q9nq4mbfm8k8eumnprtep8acuАлхам 5

Тэнжан хоолны том халбагаар нэг л байхад болно.

1tm4ab4grfra1j6d97esuucu90Алхам 6

Мөн татсан сармис, цагаан гаа бага зэрэг хийнэ.

2t1qtq0f5ehi7ds3h0qrkb0rjvАлхам 7

Махаа буцалж байх хооронд амтлагч буюу ямнёноо хийнэ. Солонгос хоол, панчан болгонд хоол амтлагчаа тусад нь найруулж байгаад хийдэг. Ерөнхийдөө солонгос хоолны амтлагчинд байнга ордог зүйлс: кочужан, кочугару, ганжан, татсан сармис, чихрийн уусмал . Энд кочужан буюу улаан чинжүүний жан хийсэн байна.

clj80ui7o8ennlb6upt4eprebАлхам 8

2 янзын кочужан хийсэн. Тод улаан нь нилээн халуун амттай, ягаавтар өнгөтэй нь гэрийн нөхцөлд хийсэн чихэрлэг амттай кочужан.

14r9pjvqo2pj60373f8n0q1o37Алхам 9

Дээрээс нь дарсан мешил /чавга/ жимсний шүүс хийсэн. Зөгийн бал бага зэргийг шингэлээд хийсэн ч болно, жимсний компотны шүүс хийсэн ч болно.

71tdpta36kue7btpbirr71ut8hАлхам 10

Татсан сармис хийлээ.

2caqopumm106f16k48fhq5gur9Алхам 11

Улаан чинжүү хэрчиж хийсэн.

7bfepg5upjga2plrokpdai5hmpАлхам 12

Бас ногоон чинжүү, луувангаа хэрчиж хийсэн.

576psorbbmqfu3523m1a5v5argАлхам 13

Сүүлд нь ганжан хоолны том халбагаар 1 -ийг хийсэн

1udt3a9q2egv1iepc7bhj2n0g4Алхам 14

Одоо амтлагчаа сайн хутгана.

3gepk9li858uibf7v2lkv58qdpАлхам 15

Чанаж болгосон махаа шүүж аваад хүйтэн усанд сойгоод хэрчинэ.

6j7n2u02nkri0hvmc2me83if7pАлхам 16

Хайруулын тавгандаа бага зэрэг тос хийгээд махаа, дээрээс нь амтлагчаа хийнэ.

6hurt9ong4tb910pg3lm99prbiАлхам 17

Амтлагчаа махан дээрээ бүгдийг нь хийгээд амтлагч хийсэн саваа нэг стакан хэртэй усаар зайлаад махан дээрээсээ бас хийчих.

l6f7dej55rbrilknral7di47uАлхам 18

Сайн хутгаад шөлөө ширгэтэл гал дээрээ болгоно.

4ro71buao1gl9714irmmu89dab (1)Алхам 19

Болсон махаа таваглаад дээр нь гүнжидийн үр бага зэрэг цацаад өгвөл гоё харагдана. Махаа санчү , эсвэл чанаж болгосон байцаанд ороож идээрэй.

Эх сурвалж: www.everyday.mn

Санал болгох мэдээ

ДЭМБ-аас зөвлөж буй дархлаа дэмжих хүнснүүд

Цар тахлын үед сэтгэл тайван байх, унтаж амрах, шим тэжээлтэй хүнс хэрэглэснээр дархлаа дэмжигдэж, халдварын …