Орц: Элсэн чихэр 2 амны халбага, желатин 2 амны халбага, нимбэгний хүчил 1 цайны халбага, сода 0.5 цайны халбага
Бэлтгэх арга: 100 гр усанд желатинаа хийж уусгана.
1. Саванд элсэн чихрээ хийж хүйтэн ус хийж дунд зэрэг галаар хутгаж халаана.
2. Буцалж эхэлснээс хойш 3 минут байлгаад бэлтгэсэн желатинаа нэмээд бүрэн уустал нь хутгана. Уг шингэнээ жаахан хөргөөд бүлээн болоход нь 5 минут орчим миксерээр буюу хутгагчаар хөөсрүүлээд 5 минут завсарлан дахин 5 минут хутгана.
3. Дээр нь нимбэгний шүүс болон содоо нэмнэ.
4. Дахин 10 минут гараар хутгаад 20 минут амраана.
5. Зефир хийх зуурмаг хэмжээний хувьд 2 дахин ихсэх учраас их зефир болно гэсэн үг. Ганбанз эсвэл тавиур бэлдэн зефирээ наалдуулахгүйн тулд усаар заавал норгох ёстой.
6. Зефирийн зуурмагаа хэв ашиглан хэвлээд хатахаар нь нимгэн хутга ашиглан салгана.