Таны оройн хоолонд:Кимчи Жигэ хийх жор

  • Порц: 2
  • Бэлтгэх хугацаа: 20 мин
  • Хийх хугацаа: 20 мин

Орц

1. Болсон кимчи (бага зэрэг эссэн кимчи бол илүү амттай болно) – 300 г

(5 см-ийн өргөнтэй хэрчинэ)
2. Гахайн мах – 150-200 г
3. Ус – 400 г
4. Бяцалсан сармис – 1-2 хумс
5. Бөөрөнхий сонгино -1/4 ш
6. Ногоон сонгино – 1 ш
7. Халуун чинжүү (Улаан, ногоон аль нь ч болно) – 1 ш
8. Чинжүүний нунтаг – 1 ц/х
9. Дашида (хоол амтлагч) – 1 ц/х
10. Давс – маш бага
11. Дүпү – 50-100 г

Хийх арга:

1. Савандаа бага зэрэг тос хийж халаагаад гахайн махаа цагаан болтол нь хуурна.

2. Хэрчиж бэлтгэсэн кимчигээ хийж 2-3 минут махтайгаа хуурна.

3 . Усаа хийж буцалгана.

4. Ус буцалцсаны дараа дашида, бөөрөнхий сонгино, чинжүүний нунтаг халуун чинжүү, бяцалсан сармис зэргийг хийж хутган кимчиг болтол нь буцалгана.

5 Кимчиг болтол нь буцалгасны эцэст дүпү, ногоон сонгиноо хийнэ. Мөн маш бага давс хийж 2 минут орчим буцалгаад галаа унтрааж амттай кимчитэй шөлөө идэхэд бэлдэнэ.

 

chef.mn

 

Санал болгох мэдээ

Хаврын улиралд хар, ногоон цай хэрэглэх тохиромжгүй

Хаврын улирал нь өвөл, зуны завсрын улирал бөгөөд энэ улиралд нар, сарны хүч тэнцдэг, ургамал …