Орц: 250 гр үхрийн мах /хоёр хэсэг давтсан мах/
цайны халбага нунтаг чинжүү,
хагас аяга цөцгий,
гич,
хоолны халбага дарс,
нэг хоолны халбага ногоон сонгино,
давс.
Хийх арга: Үхрийн махаа давс болон нунтаг чинжүүгээр амталж өгнө. Хайруулын тавгаа халааж, амталсан махаа 13-15 минут орчим шарна. Жижиг саванд цөцгий, гич болон дарс зэргийг холино.
Халсан хайруулын тавгандаа хийн 1-2 минут бор өнгөтэй болтол нь зөөлхөн хутгана. Давсаар амталж өгөн сүмсээ бэлэн болгоно. Амталж шарсан махан дээрээ бэлтгэсэн сүмсээ түрхэж, хэрчсэн ногоон сонгиноор хачир болгон цацаж өгнө.