Түргэн хоолыг 3 жил хадгалсан ч мууддаггүй /сонирхолтой фото/

Түргэн хоол эрүүл хүнс мөн үү? Үгүй. Түргэн хоолны орц найрлагад маш олон төрлийн химийн бодисууд ордог. Тиймээс ч амт, чанараа удаан хадгалаж шинэхэн мэт байж чаддаг юм. Үүнийг нотлохын тулд Даниэл хэмээх эрхэм “Даниэлийн жаргалтай хүнс” хэмээх төслийг хэрэгжүүлж эхэлсэн байна.

Тэрээр туршилт явуулахын тулд 2010 оны 4-р сарын 10-ны өдөр “Мак Доналдс”-аас шинэхэн бургер, төмс худалдан авсан байна. Улмаар уг хоолоо 979 өдрийн турш хадгаласан байна. Гэтэл бараг 3 жил шахмын хугацаа өнгөрөхөд төмс харлаж муудах төлөвт орсон бол бургерийн талх нь л жаахан үүрэх төлөвт оржээ. Харин мах нь бараг шинээрээ мэт байсан аж.

Ингэхээр л түргэн хоолонд ямар айхтар бодис агуулагддаг вэ гэдэг нь илт харагдаж байгаа юм.

00065542 00065552 00065562 00065572 00065582 00065592 00065602 00065612 00065622 00065632 00065642 00065652 00065662 00065672 00065682 00065692 00065702 00065712 00065722

index

Санал болгох мэдээ

Монгол, солонгосчууд хамтдаа “Хөх толботон” аялал жуулчлалын шинэ маршрут нээх санаачилгыг Ерөнхий сайд дэвшүүллээ

Монгол Улсын Ерөнхий сайд Л.Оюун-Эрдэнэ БНСУ-д хийж буй ажлын айлчлалынхаа үеэр Сөүл хотноо 2024 оны …