Судалгаагаар халуун ногоотой хоол нь нас барах эрсдэлийг бууруулдаг болохыг тогтоожээ. Энэхүү судалгаанд халуун чинжүү хэрэглэх нь нас барах эрсдэлийг бууруулдаг байна. БНХАУ-ын судлаачид 30, 79 насны хүмүүсийг судалгаанд хамруулжээ.
Судалгааны үр дүн:”Долоо хоногт нэгээс багагүй халуун ногоотой хоол идсэн хүмүүстэй халуун ногоо хэрэглээгүй хүмүүсийг харьцуулахад халуун ногоотой хоол идсэн хүмүүс нас барах эрсдэл багатай байдаг болохыг тогтоосон байна.
Судлаачид :Халуун ногоо агуулсан улаан чинжүү, халуун ногоотой хоол хэрэглэдэг хүмүүс таргалалт, хорт хавдраас сэргийлдэг гэжээ.