Хамгийн хялбар зөв хоолны сонголт:
- Үр тариа агуулсан хүнс хэрэглэх (бор будаа, улаан буудайн талх нь үр тариа агуулна харин боловсруулсан үр тариа нь цагаан будаа, талханд агуулагдана.)
- Хүнсний ногоо идэх (хар ногоон, шар өнгийн ногоо)
- Олон төрлийн жимс
- Загас ,шош, самар нь уураг агуулсан байдаг
- Бэлтгэж буй хоолондоо давс бага хийх
- Хэрэв алкоголь хэрэглэвэл бага зэрэг зөөлөнг нь сонгоорой.
Таны нэг өдрийн хоол:
- Дийлэнх хэсэг нь буюу суурь нь үр тариа
- Өдөрт хамгийн багадаа 2.5 аяга ногоо
- Хоёр удаа жимс идэх
- Хамгийн багадаа гурван аяга кальцитай сүү, тараг, баяслаг
- Уураг агуулсан мах, шош, өндөг, самар зэргийг идэж занших хэрэгтэй.
Махан зууш нь нүүрс ус агуулдаггүй тул таны амны хөндий дэх хүчиллэг орчныг хэвийн хэмжээнд нь байлгана. Сахар агуулсан ундаа цайг хэтрүүлэн хэрэглэхгүй байх хэрэгтэй.
Шилдэг сонголт – баяслаг, тахиа эсвэл өөр төрлийн мах, самар. Эдгээр бүтээгдэхүүнүүд нь ихэвчлэн шүдний пааланг хамгаалж, хүчлийг саармагжуулах бөгөөд шүдийг Са, фосфор зэрэг эрдсээр хангана. Чихэрлэг биш цай, ус, фтортой ус зэргийг хэрэглэх. Харин кофе, цай, жүүс нь сахар ,какао ,лемон, агуулдаг тул цоорол үүсгэх шалтгаан болно.
Энгийн сонголт – байнгын алим, лийр зэрэг жимс ногоо хэрэглэх. Эдгээр жимснүүд нь сахар агуулдаг тул бактер үржих нөхцлийг бүрдүүлж цоорол үүсгэх нөхцөл болно.
Хамгийн буруу сонголт – чихэр, жигнэмэг, бялуу, нарийн боов, талх, чипс, шарсан мах, банана, үзэм, бусад хуурай идэх юм. Эдгээр нь бүгд сахар агуулдаг тул бактерийг хооллож хүчил үүсгэнэ.