– Үрхийн мах 280-300 гр
– бөөрөнхий сонгино 200 гр
– шар лууван 200 гр
– манжин 130 гр
– төмс 70 гр
– гахайн өөх 60 гр
– лоолийн нухаш 1 х.х
– хуурай гурил
Хийх арга:
Үхрийн цээжний юмуу далны махыг зүсч нундаг давс повоороор амт оруулж шараад гүнзгийдүү ёроолтой саванд тослог бор шүүстэй нь хамт хийж, үхрийн ясны шөл нэмэн зөөлөн галаар 20-30 минут битүү жигнэнэ. Жигнэх явцад хуурсан сонгино, шар лууван , чанасан манжин, лаврын навч, бага зэрэг хуурсан лоолийн нухаш, хуурай гурил нэмж үргэлжлүүлэн жигнэж болно.
Үхрийн махаар хийсэн рагуг 3-4 зүсмээр бэлдэж таваглан ногооны сүмстэй шарсан төмсөөр хачирлана. Ногооны сүмсийг мах жигнэсэн шүүсэнд бэлтгэнэ. Хөгшин үхрийн махаар энэ хоолыг бэлтгэх бол урьдчилан цуужуулсан хольцонд дарж шүүсжүүлэн зөөлрүүлнэ.