Турк гал тогоо

11107736_692377667535431_1010924187485673000_nТуркийн үндэсний гал тогооны соёл нь Османы эзэнт гүрний үеэс өвлөгдөн үлдсэн Балканы болон Ойрхи Дорнодын гал тогооноос нэлээд олон зүйлийг өөртөө шингээсэн байдаг. Түүнчлэн Турк хоолнууд нь нутаг нутагаас шалтгаан өөр өөр байдаг. Хар тэнгисийн эрэг орчим, Зүүн өмнөд нутаг, Анатолийн төв хэсэг гэх мэтээр бүсчилсэн хэлбэрээр хооллох соёл, өвөрмөц хийц гээд өөр хоорондоо ялгаатай.

Турк хоолны соёлд махан хоол гэхээр хамгийн түрүүнд дөнэр, кебаб, котлетийн төрлүүд санаанд буудаг.
Кебаб гэдэг нь амталж шарсан мах, шорлог, дөнэр, лахмажун, пидэ гэх зэргийн хоолнуудын нийтлэг нэр юм. Эдгээр хоолуудаар дагнасан ресторанууд олон байх бөгөөд хүмүүс гэр бүлээрээ, найз нөхдүүдтэйгээ ресторанд очиж зооглох нь элбэг. Кебабын төрөл дотроо дөнэр кебабт хүмүүс хамгийн их дуртай байдаг.

22825_692377774202087_384448702468709534_n 11071073_692377560868775_2446007681261614095_n 11178313_692377540868777_7323094577274574554_n 11188163_692377510868780_5759928082285775599_n 11188387_692377590868772_9075910210002107412_n 11159975_692377544202110_3072531525253041064_n 11156341_692377587535439_5225363242875663872_n 11169828_692377784202086_3013511204987349021_n 11174987_692377654202099_2559271522316495286_n 11196265_692377657535432_5813473654413675230_n 11128600_692377497535448_322345643767598115_n 1234387_692377717535426_6002922899266184263_n 10407767_692377727535425_1174717493339735313_n 11193217_692377504202114_6059211652437841301_n 11182248_692377810868750_5877555082852911858_n 11053326_692377760868755_5355889567279154138_n 10408920_692377614202103_8592692490115532771_n

Ugluu-logo2028

Санал болгох мэдээ

Жүжигчин О.Хонгорзул Анна Каренинагийн дүрд тоглоно

Улсын драмын эрдмийн театрын уран бүтээлчид Оросын нэрт зохиолч Лев Толстойн “Анна Каренина” жүжгийг 2020 …