Халууны үед татгалзах хоол хүнс

13892346_972470169518137_421959372979281361_n

Дулааны улиралд ч ялгаагүй хоол хүнсэн дээрээ анхаарч байх нь чухал. Татгалзах зүйлсийн талаар мэдээлэл хүргэе.

Юунаас Яагаад
Зайрмаг    Их халууцсан үед хэрэглэхэд халуун хүйтэн харшиж хоолой өвдөх,        ханиад хүрэх  магадлал өндөрсдөг
Ундаа, усыг хэт их хөргөж хэрэглэх
Өндөг, хиамжигнэмэг, бялуу гэх мэтхадгалалтын хугацаа, нарийн горим шаарддаг бүтээгдэхүүнүүд     Өвчин үүсгэгчид үржих таатай орчин болж амархан мууддаг
Хуурсан, шарсан зүйл             Ходоодонд маш их ачаалал өгчгэдэс хүнд оргих, гэдэс дүүрэх гэх мэт таагүй зүйлсийн эх үүсвэрболдог
Оройн хоолонд мах ихээр хэрэглэх            Орой биеийн эд эсүүд шим тэжээлээ аваад боловсруулах биш хадгалах процесс түлхүү явагддаг.
Астм зэрэг харшлын эмгэгтэй хүмүүс удаан  хадгалах  бүтээгдэхүүн хэрэглэх            Муудахаас сэргийлсэн бодис нь хатаасан жимс, хүнсний ногоо, жимсний чанамал, усан үзмийн дарс, шар айраг, жүүс ,  сам хорхой зэрэгт ихээр ауулагддаг. Хэрэглэсний улмаас өвчин сэдрэх магадлалтай.
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг гар дээрээс худалдан авах         Хадгалалтын горим зөрчигдөж наранд хэт халж чанараа алдсан, өвчин үүсгэгчээр бохирлогдсон байх нөхцөл өндөр.
Найдваргүй хоолны газруудаар үйлчлүүлэх

        Хоол хүнс амархан муудаж байгаа тохиолдолд та эрүүл мэндээрээ золиос хийж байгаа хэрэг болно

 

 

Ugluu-logo-7-1

Санал болгох мэдээ

Монгол Улс инновацад түшиглэн хаягжилтаа шинэчилж байгааг “Өвлийн Давос” онцолж байна

Швейцарын Давос хотноо Дэлхийн эдийн засгийн 54 дэх удаагийн чуулганд Монгол Улсын Ерөнхий сайд Л.Оюун-Эрдэнэ …