Тарвас бидний төсөөлж байснаас ч олон шидтэй жимс шүү.
1. 100 гр тарваст 30-аас ч бага илчлэг агуулагддаг. Тиймээс зуны турш хоолны дэглэмдээ заавал оруулах амттан мөн. Бас чиний хорхойг дарж чадахаар хангалттай чихэрлэг. Тарвасны найрлагын 92 хувь нь ус байдаг учраас биеийг чинь шингэнээр хангаж, өлсөх мэдрэмжийг дарах болно. 8 аяга цэвэр ус уухаас хамаагүй хөгжилтэй, амттай аргаар шингэнээ нөхөж, залуу төрх, гэрэлтсэн арьстай болж болох нь ээ. Мөн халуурах, хөлөрч ундаасах, шээс хорогдох, шээсний өнгө хэт шар болох зэргийг эмлэхээс гадна амны хөндийн үрэвсэлтэй хүн хэрэглэвэл маш тохиромжтой.
2. Яг одоо гэрээсээ гарч супермаркет ороод тарвас худалдаж авах бас нэгэн шалтгаан бол, тэр антиоксидантаар үнэхээр баялаг. Бидний хоолны нэмэлт бүтээгдэхүүнээр нөхөх гэж оролддог А, C витаминууд, бета каротин тарвасанд их хэмжээгээр агуулагддаг. Антиоксидантуудыг хэрэглэснээр хорт хавдраас урьдчилан сэргийлэх, эд эсийн үйл ажиллагааг идэвхжүүлэн, зүрх судасны үйл ажиллагааг муудахаас хамгаалах, эрт хөгшрөлтийг зогсоох ач холбогдолтой.
3. Тарвас жимс нь зүрхний үйл ажиллагаанд сайнаар нөлөөлнө. Зүрхний шигдээс, хорт хавдраас сэргийлэх хамгийн натурал арга бол тарвас юм шүү.
4. Тарвасанд ихээр агуулагддаг B1 болон B6 амин дэмүүд нь хүнд эрч хүч бэлэглэдэг. Хэрвээ фитнесстээ явахаасаа өмнө тарвас идвэл илүү эрч хүчтэй байж, булчинлаг болох болно. Туршаад үзээрэй бүсгүйчүүдээ.
5. Тарвас жимс Кали, Магнигаар маш баялаг. Зуны цагт биед маш хэрэгцээтэй байдаг кали болон зүрх жигд ажиллуулж, даралт тогтвортой байлгадаг магнигаар баялаг гэсэн үг. 6. Цусны даралтыг бууруулна. Зуны хэт халуун үед, ялангуяа эмээ өвөө, аав ээжүүд маань тарвас идвэл үнэхээр хэрэгтэй шүү. Биед хэрэгцээтэй кали, магнигаа авчихна дээрээс нь даралт бууруулна, амны цангааг тайлаад авна.
7. Бие махбодийн эсийн гаднах, доторх шингэний харьцаа тогтвортой байснаар биеийн хүчил шүлтийн тэнцвэр тогтвортой байх ба хүн эрүүл амьдрах үндэс бүрдэнэ. Хүчил шүлтийн тэнцвэрийг цусны рН узүүлэлтээр тодорхойлдог. Харин тарвасыг хүнсэндээ хэрэглэснээр цусны РН тэнцвэрждэг ажээ.
8. Арьсыг цэвэрлэх, чангаруулах, уян зөөлөн болгох, өнгийг сэргээх, сэвх толбыг арилгах зэрэгт маск тавьж ашигладаг. Хуурай болон хэвийн арьсанд нэг цайны халбага тарвасны шvvс, хоёр цайны халбага тарвасны vрийг нунтаглан єндєгний шартай хутгаж нэг єнгийн зуурмаг болтол хутгах хэрэгтэй. 15 минут нvvрэндээ тvрхээд бvлээн усаар угааж арилгана.
Харин тослог арьсанд бол дээрх зуурмаг дээрээ хэдэн дусал нимбэгний шvvс дусаана. Хэрвээ та тослог арьстай бол хөлдөөсөн тарвасны шvvсээр өглөө бvр нvvрээ арчиж байгаарай. 15 минут хэртэй болсны дараа хvйтэн усаар нvvрээ шавших хэрэгтэй.
Гэхдээ анхаарах хэдэн зүйл байна.
• Бөөр болон цөсний чулуутай байх, цистит, тvрvv булчирхайн өвчлөл, даралт ихсэх өвчний vед заавал эмчийн зөвлөгөөг авах хэрэгтэй.
• Таван өдрөөс илvv хугацаагаар тарвас идэж хэрэггvй. Энэ бол нэг төрлийн хvнсний бvтээгдэхvvн хэрэглэж богино хугацаанд турах аргыг хэрэглэж буй хvмvvсийн хувьд зайлшгvй мөрдөх ёстой алтан дvрэм юм. Учир нь таван өдөр бие организмыг цэвэрлэсний дараа эргээд тэжээлийн дутагдалд орж, хямрах аюултай.
• Тарвасны тураах хоолны дэглэм сахих хамгийн тохиромжтой vе нь найм болон есдvгээр cap. Энэ vед тарвас нь хамгийн шинэ, аминдэмээ алдаагvй байдаг.
• Тарвасыг их хэмжээгээр хэтрvvлж идэж болохгvй. Таны биеийн арван кг жин бvрт нэг кг тарвас оногдохоор тооцох хэрэгтэй. Тарвасны 92 хувь нь ус байдаг тул тураах дэглэм сахих vед бөөр болон зvрх судасны vйл ажиллагаа хоёроос гурав дахин нэмэгддэг.